Your cart is empty
МИГРАЦИЯ НА ЖИВОТНИ В ХИПЕРРЕАЛИСТИЧНИТЕ КАРТИНИ НА ЛИСА ЕРИКСОН

Kомбинирайки своя хиперреалистичен стил с яркото си въображение, Лиса Ериксон от Портланд създава сюрреалистични картини с животни, вдъхновени от природата. Всяка нейна колоритна творба от акрил произхожда от серията ѝ „Пресичане на границата“ и изобразява фантастични комбинации от растения и животни. Те сякаш участват в епични пътешествия до непознати земи.

Откостенурки, носещи на черупките си мини екосистеми, до дребни бозайници и влечуги, пътуващи върху гърбовете на пеликани. Всяка сцена е като миниатюрна версия на „Ноевия ковчег“. Работата на Ериксон обединява темите за миграция на животни в диватаприрода с човешката миграция и кризата с бежанците.

В една от картините, озаглавена „В тъмното“, майка лемур се носи върху бял пеликан, докато бебетата ѝ се придържат към нея. „Създадох „В тъмното” в отговор на ужасана политиката за разделяне на децата от техните родители на границата наСАЩ“, разкрива Ериксън. „Често, когато работя, се изгубвам втехническите аспекти на рисуването – цветът, оформянето на образа от четка на четка, но този път бях водена от емоцията през цялото време“.

« back