Международният фестивал за боядисване на тяло в Тегу е ежегодно празнуване на боди арт изкуството. Талантливи художници от цял свят се събират в Южна Корея и оставят въображението им да се развива, тъй като демонстрират живописта върху тялото. Конкуренти в различни категории, художниците съчетават грим и костюм водещи до невероятни резултати, които правят конкурса едно от най-фотографските събития можещи да бъдат видяни през цялата година.

Фестивалът Тегу се провежда от 2008 г. насам, а тазгодишната тема е „Любов“. Награди до 9,000 долара се присъждат за най-доброто боядисване на тяло, фантазия грим и модел. Шестдесет и един отбори от 14 държави влязоха в конкурса за 2018 г., като всеки използва тялото като платно.

„Повечето от художниците са експерти и студенти в сродни области“, споделя Мун Йонг-Хо, един от организаторите. „Ние изразяваме различията в културата според нашата общност или личен опит в нашите произведения и увеличаваме разбирането чрез сравнение с произведенията на други хора“.

Бонусът за посетителите на фестивала е, че при желание, могат да бъдат изрисувани в частите на лицето и ноктите.