Your cart is empty
УНИКАЛНАТА ПИРОГРАФИЯ ВЪРХУ КОСТ НА ЕДИН БЪЛГАРСКИ ТВОРЕЦ

Станимир Манойлов се занимава с приложни изкуства повече от 30 години. Участвал е два пъти на Международния панаир на занаятите в Етъра и има няколко общи изложби.

В основата на неговата работа са християнските сюжети.

 

Роден е в град Котел през 1958 година, той завършва техникум по електротехника, но обстоятелствата го тласкат към дърворезбата. Докато кара своята служба в казармата, негов приятел му демонстрира изкуството на пластиката и от тогава Манойлов потъва в тази сфера. „Беше трудно , но не се отказвах . Събирах материали и инструменти, и пробвах,“ споделя той за Sofiapress.

 

Освен това Станимир умее да изработва и бижута от кост и рог, като сам за себе си създава техника, чрез която се отличава – пирография върху кост. Именно това му помага да спечели златен медал на Националния фестивал на самодейците през 1983 г.

 


SofiaPress

 

Станимир Манойлов е самоук, но въпреки това, достатъчно талантлив и сръчен, че неговото творчество да се намира в различни точки по света. От 10 години насам се занимава единствено с миниатюра, а някои от изработките му са в САЩ, Холандия, Грузия, Франция и др.

Живее в Сливен, където е част от групата на сливенските художници. 

Представяме ви неговото творчество: 

 

  •  
  •  
  •  
« back