Your cart is empty
ВСЕКИ МОЖЕ ДА БЪДЕ ХУДОЖНИК! НЕВЯРВАЩИТЕ ДА ПОСЕТЯТ „КАНАВА АРТ СТУДИО“

Мислите ли, че можете да нарисувате някоя от картините на великия Владимир Димитров – Майстора? Да, аз също бях скептична, но все пак реших да опитам. За три часа, прекарани в „Канава арт студио“ се изненадах от творбата, която сътворих. Напълно неочаквано за мен се получи доста сполучлива репродукция, която сега гордо ме гледа от стената.

И знам, че това е само началото, защото от „Канава арт студио“ са подготвили още много класически творби, с които да развия художника в себе си. Очакват ни събития с „Голямата вълна на Канагава“ от Хокусай, „Целувката“ от Густав Климт, „Житно поле с кипариси“ от Ван Гог и други. 

По същество  – проектът на арт студиото, дава възможност на любителите на изкуството да съпреживеят процеса на създаване на световноизвестните творби. Но дори и ако имена като Моне, Рембранд и Вермеер не предизвикват конкретни асоциации в ума Ви, не се притеснявайте, защото Иван и Мария – лекторите на „Канава арт студио“, с много желание и професионализъм ще Ви въведат в света на класиците в изобразителното изкуство.

Ние искаме да набглегнем на това, че у всеки човек има някакъв скрит талант, който може да се изяви при подходящите условия„,  разказва Валя за Sofiapress и допълва, че освен рисуване от съвсем скоро студиото ще организира събития и с приложни изкуства – стъклопис, калиграфия, японско изкуство и декупаж. Открехва ни и за повода за създаване на мястото – еднообразното офис ежедевие, от което заедно с Дани, се опитват да избягат и да си отпочинат.

 


SofiaPress

 

А Дани ни разкрива каква е основната отлика между „Канава арт студио“ и останалите подобни места в София: „В часовете си много залагаме на преподаването, на осмислянето на творбата. Бягаме от удобното рисуване на две кръгчета, една панделка или цветенце, защото знаем, че любителите на изкуството са тук за да предизвикат себе си“.

Подходът на лекторите – Иван и Мария, прави възможно дълбокото потапяне в творбите и осъзнаването на основните принципи в рисуването. „Художникът, това е човек, който преди да започне да рисува може да вижда повече от другите„, изтъква Иван.

Ние не се опитваме да прекопираме майсторите. Въпреки че се стараем творбите да наподобяват оригинала, е много важно хората да влагат и от себе си„, споделя на свой ред Мария.

 

 

И изглежда авторовият почерк е нейзебежен и именно той носи чара на преживяването в студиото. Защото всяка от новонарисуваните картини разкрива индивидуалността на автора.

А от съвсем скоро „Канава“ не само ще поднясат вино като комплимент към гостите си, но и ще рисуват там, където то отлежава и където офисът и стреса са само спомен, бледнеещ под звуците на тихите латино балади и мекия допир на платното и четката.

« back