Your cart is empty
МНОГОСТРАННОТО ИЗКУСТВО НА ЮЛИАН ТРИЧКОВ

От няколко години насам художникът Юлиан Тричков се завръща със страст към живописта и изящното поприще въобще.

Роден през 1961 г. в София, той завършва  Художествената Академия при  проф. Александър Поплилов и проф. Иван Газдов. Първите му отпечатани  плакати са в края на 80-те години в съавторство с Радослав Маринов  (Реме-син). След това над 20 години той работи в областта на плаката, графичния дизайн и уеб дизайна, като при последния навлиза частично дори и в дебрите на програмирането и изграждането на интернет сайтове. Негово дело са редица сайтове на фирми и личности, като едновременно в тях присъстват и създадените от него за всеки отделен случай знаци (лога), а така също и рекламни анимации.

В същото време не губи връзка с четката и палитрата и взима участия в някои общи изложби, като активността му постепенно нараства и през 2017-та  година прави самостоятелна изложба живопис в София. Притежатели на негови  творби има в София и страната, като художникът отправя поглед и навън, използвайки за име по-краткото Юлиан Рич (Yulian Rich).

Among the apples – Юлиан Тричков


Темите, които вълнуват Юлиан Тричков, не са ограничени от нищо и той прескача от пейзаж към голо тяло, от портрет към сюжетна творба. Това, разбира се, не е някакво безцелно люшкане, а търсене на общото (във всякакъв аспект) в иначе различаващи се в нюансите си неща. Материалите, които използва, също са разнообразни – масло, акварел, акрил, пастел, често пъти смесени, в зависимост от конкретната работа, която пък сама  подсказва, според него, какъв материал е нужен за по-пълен изказ и по-голямо въздействие.

 


SofiaPress
Kavala-Greece –  
Юлиан Тричков


И понеже той счита, че натрупаният житейски опит и знания в различни  области са по-скоро безценно предимство за един художник, ще очакваме с интерес да видим новите и още по-нови работи, които ще предложи на нашето внимание художникът Юлиан Тричков.

From under the beach umbrella – Юлиан Тричков
« back