Your cart is empty
ТАНЕР МЕРТ – КОГАТО КАРТИНИТЕ ТИ СА ТОЛКОВА ДОБРИ, ЧЕ ГИ КРАДАТ…

Танер Мерт рисува от четири години и няма художествено образование. Интересно е, че докато повечето художници, които не са учили изобразително изкуство и наблягат на различни видеа и уроци, които съвремието предлага, Танер умишлено ги избягва. Той не желае те да окажат влияние на творчеството му и на това, което му идва отвътре.

Роден е в гр. Балчик през 1972 година, а понастоящем живее в Самоков. „Започнах да рисувам, защото ми се беше наложило известно време да стоя у дома , понеже имам глутенова непоносимост. В началото рисувах само с моливи,  после реших да пробвам с маслени бои и първата картина която бях нарисувал с бои, се купи още същия ден в който бях я споделил,“ разказва ни Танер. 

Постепенно преминава към рисуването с художествена шпатула, като основно използва върха ѝ, поради което му отнема по-дълго време, но не крие, че това му харесва, защото в този стил почти никой не рисува (може би именно заради времевия фактор).

Има две самостоятелни изложби в Самоков, като първата е през 2016 година, а втората от тази година. Споделя, че през 2017 година има изложба в хотел Хилтън, София, от където му е открадната една картина, което от различна гледна точка може да се приеме и като комплимент.

Други две изложби са съставени с още творци. Танер е в началото на кариерата си и има около 60 – 70 творби, но желае да се усъвършенства и развие още повече, което да допринесе и други успехи. 

 


SofiaPress

 

„Искам от сега нататък да се занимавам само с рисуване. Единствения ми проблем за сега е, че не успявам добре да ги показвам и да имам повече продажби за да имам нормални доходи,“ споделя Танер. Това винаги е проблем за художниците и техният път, но не е и причина за отказване.

 

« back