Your cart is empty
9 ЛЕСНИ НАЧИНА ДА СЪТВОРИМ РЕПРОДУКЦИЯ НА ШЕДЬОВЪР

Коя е вашата любима картина? Опитвали ли сте се някога да направите нейно копие? За артисти, преминали през изобразително образование в училище и Академия, това вероятно би било елементарна работа. Но за тези, които влизат в графата на самоуките – ето един прекрасен начин да се научат. 

В тази статия ще споделим с вас, какъв е процесът чрез който бихте могли да направите копие на „Момичето с перлената обеца“ на Йоханес Вермеер. На базата на проучване на стабилно количество книги и позоваване на онлайн ресурс от информация относно майсторът художник и неговата техника, следва да предадем интерпретацията, заключавайки следното. Ето кои са и деветте стъпки. 

 

Първа

 

Гледайки към оригинала, като съвет можем да кажем, че препоръчваме да използвате решетъчния метод за най-акуратно копие. Също така, не се смущавайте и дръжте ръката си свободна. 

 

Втора


SofiaPress

 

С въглен очертайте линиите на обекта върху лененото платно, а след това с неутрална маслена боя с прозрачност и лек кафяв тон, минете отново с тънка четка, така че да фиксирате. Когато рисунката засъхне, нанесете тон върху цялото платно. 

Трета

След като платното изсъхне, отново използвайте неутрална маслена боя, с която да фиксиране светлосенките. 

Четвърта

Доразвийте подповърхностната част на картината с неутралната маслена боя, а също и бял и черен пигмент. 

Пета

Цветът на кожата (смесица от бяла, жълта охра и червена) се рисува когато подповърхностната част е засъхнала. Рисувайте тънко и внимателно, като на местата на които има светлосенки, нанасяйте по-малък слой, за да може долната част да прозира.

Шеста

Стигаме до дрехите. Те са съставени от жълта охра, а колкото до тюрбана – ултрамарин син цвят. Избягвайте да използвате бяло в сенките. 

Седма

Създайте повече дълбочина на картината, използвайки кадмиево червено и много тънка четка, с които да преминете през някои участъци със сенки, като например – клепачи, ноздри и т.н. Същото може да се получи и с ултрамарин синьо. След нанасянето на един слой, трябва да изчакате да изсъхне. 

Осма 

Затвърдете фините детайли на картината като устни и очи, използвайки чисти цветове. 

Девета

Добавяне на финални щрихи като например, рисуване на самата перла. 

« back