Your cart is empty
НАРЪЧНИК ЗА НАЧИНАЕЩИ: АКРИЛНИ БОИ

Акрилните бои са едни от най-разнообразните в света, тъй като те могат да се използват направо от тубите или можете да ги разредите с вода, за да създадете по-светъл и по-акварелен вариант.

Въпреки това, колкото и да са лесни за използване, ако сте начинаещ, няма да имате представа. Хубавото на акрилните бои е, че те са изключително лесни за научаване, така че скоро ще бъдете експерт в използването им.

Ако искате да направите първото си преживяване с акрилни бои по-лесно, уверете се, че следвате тези полезни съвети:

Първо: Поддържайте акрила гъвкав

Акрилната боя може да изсъхне невероятно бързо, което означава, че може да бъде много лесно да похабите боята, ако изстискате прекалено много наведнъж. За да спре избегнете това, не забравяйте да изтласквате толкова, колкото ви е нужно.


SofiaPress

 

Когато става въпрос за намиране на идеална палитра за акрилни бои, можете да избирате между пластична или мокра. С пластичната палитра ще трябва да пръскате фина струя вода над боята, за да я държите мокра, докато мократа палитра ще държи акрилната боя в полутечното ѝ състояние.

Второ: Почиствайте четките редовно 

Всеки път, когато изплакнете четките си, за да промените използваният цвят, трябва да свикнете да ги попивате с хартиена кърпа, за да премахнете излишната влага. Ако не направите това, ще се получат водни потоци, които ще изтичат по вашето платно и ще унищожат картината ви.

Трето: Рисувайте върху акрилни промивки

Ако използвате акрилна боя като акварел, добавяйки вода към боята, преди прилагане върху платното, ще ви лиши от тревогата за нарушаване на ефекта, след изсъхване. За разлика от действителната акварел, акрилните измивания са неразтворими и могат да бъдат боядисани, докато акварелът може да бъде изтрит с вода и така да се наруши, когато бъде боядисан.

Четвърто: Смесвайте цветовете бързо

Отново, тъй като акрилната боя има навика да изсъхва бързо, смесването на цветовете често може да бъде доста трудно. Винаги ще трябва да работите бързо, когато правите това, но бихте могли да удължите времето с което разполагате, нанасяйки боята върху влажна хартия, когато смесвате.

Пето: Създайте остри ръбове

Ако вече имате слой от акрилна боя върху платното си и искате да нанесете допълнително върху него, можете да го направите, без да се притеснявате от смущаване на вече готовата работа, тъй като вече е подсигурена. Ако искате да създадете и остър ръб на втория си слой, можете безопасно да използвате парче покриваща лента, за да закриете дадена площ и така да предотвратите нанасянето на боя върху нея.

Има много полезни съвети, които можете да намерите за използването на акрилна боя, и тези пет ще ви помогнат по пътя да станете истински експерт в тази среда.

 

« back