Your cart is empty
ОЛГА ЕСТЕР – РАЗГОВОРИ С ЖИВОТНИ И МАЛКИ МОМИЧЕТА С ГОЛЕМИ ОЧИ

Логичен е и изборът ѝ на образование. Или поне детският ѝ избор, защото остава неосъществен – зоология. Сфера, в която Олга има много силни връзки, поради познанствата си множество животни. Но някак съдбата я хваща за ръка и я отвежда към изобразителното изкуство. Нещо, което не ѝ е било никак лесно в началото, поради затруднението да намери себе си и своята пътека, по която да върви. Това се случва чак след запознанството ѝ с феминистката и антрополог Марсела Лагард.  Олга посещава няколко нейни лекции и работилници, след които започва да усеща промяната в себе си. Придобива по-ясна представа първо – за феминизма като цяло и второ – за феминизма в личен план. Като цяло – започва да разбира себе си, което води и така желания път на творчеството ѝ. 

Олга Естер не спира да се развива. Получава две стипендии, които я изпращат в Чехия и Мексико. Места, на които попада сред различни хора, различни течения, различно изкуство. За нея, това е период на експериментиране, емоционалност и изразяване – артистично и политически. 

Следва завръщане в Испания и родната Валенсия, където Олга прекарва време, рисува в различни студиа, но накрая, към днешна дата кръгът е затворен, защото тя се завръща там, от където всичко е започнало – провинцията и природата. Запазила е студиото си във Валенсия, но предпочита пребиваването на място, включващо естествен покой. И така – ежедневно е заобиколена от горските животни. Птици, катерици и други, като нейни официални партньори са двете ѝ кучета. Олга е отдадена на рисуването. Сега ще ви покажем и нейните малки момичета с големи очи, най-често заобиколени от животни.

« back