Your cart is empty
НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ЦЕНТЪР ЗА ИЗКУСТВА В СВЕТА ОТВОРИ ВРАТИ

В южния тайвански град Каошиунг отвори врати най-големият център за изкуства в света.

Официалното отркриване на AKA Weiwuying се състоя на 13 октоври с церемония в концертната зала. Гости бяха президентът на република Китай Си Цзинпин и много високопоставени представители от света на политиката и културата, посочва TheGuardian.

Блестящо и грациозно, мястото е голямо 140 000 кв. м. и струва 260 млн. паунда.

В центърът се поместват опера, концертна зала, театрална зала и заседателна зала, която събира до 7 000 души. Националният център за изкуства в Каошиунг, AKA Weiwuying, е монументално твърдение, привлекателна нация, означаваща бизнес на международната културна сцена.

Бяхме поразени от неформалността на сценичните изкуства в Тайван“, казва холандският архитект Франсин Хубен, чиято практика, Мекано (дизайнерите на библиотеката в Бирмингам), спечели конкурса за проекта през 2007 г. „Китайската опера произхожда от уличния театър, затова искахме да направим място, което да изглежда небрежно и неформално, все едно гледаме представление в парка„.

Колосалният проект служи като нов културен център за източна Азия. Формалните качества на AKA Weiwuying, заедно с отворената и художествено фокусирана програма, съчетават артистичните постижения с откритостта и достъпността. Сърцето на „Weiwuying“ е огромен, защитен площад, насърчаващ ангажирането на пешеходците и е домакин на широка гама от обществени програми.

Концертна зала /
Тъй като става един от основните театрални комплекси в изкуствата. Weiwuying се надява да донесе нови преживявания и променящи живота си моменти, които правят изкуствата специални за всички.

Weiwuying е посветена на насърчаването на изкуствата в образованието и подхранва местната художествена индустрия.

« back