Your cart is empty
„БЕГЛИКА“ ИЛИ „СЪБУДИ СЕ“? А ЗАЩО НЕ И ДВЕТЕ? – РОДОПОСКИТЕ ФЕСТИВАЛИ СЕ ЕДИНЯВАТ С КОНЦЕРТ

Добре познатите ни и любими родопски фестивали „Беглика“ и „Събуди се!“ отбелязват своето единение с концерт със специалното участие на фънк и джаз импровизаторите Metaformoza и средновековните трубадури от Ambient Folklore. Свободният полет в съчетанието между фънка и джаза със средновековната музика ще се случи на 3 ноември от 20:30 часа в Mixtape 5.

Всичкидобротворци ще загреят преди това с музикална експлозия от тъпани на полянкатазад музея „Земята и хората“ от 18:00 ч.и ще могат да се включат активно в новото начало на обичаните фестивали – ХОРОДЕЯ.

Не сте чували още за това? „ХОРОДЕЯ е естественото продължение на дългогодишните ни усилия да се обединяваме, обогатяваме и съ-творяваме под формата на социални експерименти, в които традицията не изключва иновацията, хората са в унисон с природата, а духът е в баланс с материята. Благодарим на Metaformoza, Ambient Folklore и всички останали, които ще ни подкрепят в новото начинание“, коментираха организаторите на „Беглика“ и „Събуди се!“.

Малко повече за концерта

Metaformoza се появява на българската музикална сцена през 2013 г. като импровизационна формация на едни от най-талантливите и утвърдени музиканти от своето поколение.

Групата има запомнящи се участия на фестивалите Brazobrazzie, Sofia Fusion Fest, A to Jazz и експеримента Събуди се!“, където печели много почитатели. Преживяването Metaformoza е експлозивен микс от фънк, джаз и свободен полет и всеки път е различно – звукът се създава на сцената от взаимодействието между музикантите и е огледало на тези, които го чуват. Metaformoza са Роко Захариев – тромпети и перкусии, Мирослав Иванов – китара, Антони Рикев – бас китара и пиано, и Николай Данев – барабани.

 

Ambient Folklore е проект, вдъхновен от средновековната музика на Средиземноморието, Балканите и Близкия изток.

Текстовете им са взети директно от съществуващи исторически източници като сборника Carmina Burana и други, но мелодиите са изцяло авторски и придават на пиесите им още едно измерение, което е неповторимо и не съществува в западната средновековна музика. Триото се състои от Петър Делчев (ИсихияКайно Йесно Слонце) – контра китара, бисерица, тамбура, Татяна Йосифова (ИсихияДавидъ Проджект) – вокал, даф, кахон, и Евгени Чакалов (ЕринейКайно Йесно Слонце) – ирландски флейти, контра китара, средновековна италианска гайда.

« back